KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Şehit Ömer Faruk Sayıl İlkokulu

GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

Okulumuz İngilizce öğretmeni Merve Kurt tarafından öğrencilere ve velilere Güvenli İnternet Günü ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Güvenli İnternet Günü ( The Safer Internet Day)

1. İnternet kullanımında bilinçli bireyler yetiştirmek için ilkokul düzeyinde öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi ve gerekli bilincin oluşturulması amaçlanmıştır.

2. Okulumuz İngilizce öğretmeni Merve Kurt tarafından öğrencilere ve velilere Güvenli İnternet Günü kapsamında aşağıdaki konular hakkında bilgilendirme yapılmıştır:

- İnterneti bilinçli kullanmak

- İnternet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

- İnternet kullanırken yasal olan ve olmayan hususlar

- İnternet kullanırken etik olan ve olmayan durumlar

- İnterneti verimli ve faydalı kullanmak

- İnternetteki tehlikelere karşı nasıl önlem alınıp nasıl dikkatli olunabileceği

- İlkokul çağındaki çocuklarda gerekli bilincin oluşturulması

- İnternet kullanırken kendimize koymamız gereken kurallar

- Nasıl internet bağımlısı olmayız

- İnternette alınabilecek güvenlik önlemleri

- Velilerin çocuklarını internet ortamında nasıl koruyabileceği ve nasıl yönlendirebileceği

3. Verilen linkteki oyun öğrencilere oynatılarak öğrendiklerinin pekiştirilmesi sağlanmıştır ve oyun sonunda öğrenciler ve oyunu oynayan veliler sertifika kazanmışlardır.

4. İlgili gün için hazırlanan okul panosu ise öğrenciler tarafından ilgiyle ve merakla incelenmiştir. Öğrenciler aralarında ilgili konuları tartışarak beyin fırtınası yapmışlardır.

5. Yine ilgili gün ile alakalı olarak öğrencilere kodlama sayfaları ile boyama çalışması yaptırılmıştır.

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 16:09 - Görüntülenme: 212